☰ Meny

Consort og ungdommen

15. oktober 2015 av Rune

Ungdom er viktig for fremtiden – så også i Consort.

Vi er for mange den aller første arbeidsplassen, og dermed den arenaen hvor man første gang møter en ny kollega og støtter på erfaringer knyttet til skattekort, arbeidskontrakter og ansvar knyttet til oppmøte i tide og krav til egen prestasjon.

Alt dette er en del av det å bli voksen, en del av det å bli bevisst at den innsatsen man legger ned hos en arbeidsgiver kan være en verdifull investering både i kraft av en relevant arbeidserfaring på sin CV og en positiv referanse til senere.

Det er viktig for Consort å være til stede der hvor ungdommen befinner seg – så vi sørger for å delta på flere arenaer.

En av disse er som årlig deltager som dommere i Ungt Entreprenørskap i Trøndelag hvor vi bidrar med salgsengasjement og vurderer undommer fra hele regionen når de skal gjennomføre innsalg av sine idéer og produkter. Det er en sann glede å oppleve ekte engasjement fra motivert og uredd ungdom som fronter sitt eget arbeid!

Det samme gjør vi også når vi stolt representerer våre oppdragsgivere daglig i den effektive og tydelige salgskanalen vi er.

Vi samarbeider også med ungdom på videregående og stiller velvillig opp når de har behov for en diskusjonspartner med erfaring fra det å gründe sin egen bedrift. Forleden fikk vi besøk av 4 ungdommer som i faget Entreprenørskap fikk i oppgave å intervjue noen som har startet egen bedrift, og stille spørsmål ut fra kompetansemålene i faget. De som kom på besøk hos oss valgte å ha fokus på nettverk og hvor viktig det er.

Bilde ungdommen

Fra venstre: Sigurd Nordgård, Rikke Johannesen, Marte Møkkelgård, Magnus Berg og daglig leder i Consort Rune Skjei (for anledningen i kledelige tøfler)

Tilbakemeldingen fra de var som følger: «Gjennom intervjuet lærte vi veldig masse om prosessen bak det å starte en bedrift, at det tar tid og at man trenger mye tålmodighet. Spennende å høre at man må ta endel sjanser og at det å benytte ulike nettverk er viktig for å spre det budskapet bedriften har. Vi har faget i bare ett år, men det er mulig å ha det i to dersom man starter med det i 2.klasse på videregående også.»

I løpet av dette året skal de planlegge og helst gjennomføre en oppstart av en bedrift selv. Det arbeidet støtter vi gjerne og syns det er utrolig gøy at de kommer til oss for å få tips og råd på veien. Ja takk til nye idéer!