☰ Meny

Svømmedyktig siden 2010 – Consort 5 år!

5. oktober 2015 av Rune

En unnfangelse kan for enkelte være i overkant spennende, og mulig at det faktisk er vanlig å starte seansen med et spørsmål..? Hva vet jeg. Consorts unnfangelse startet iallefall med et spørsmål – «Kan du tenke deg å gjøre dette på egenhånd?» Svaret, som kom med meget kort responstid, var et meget tydelig «Ja».

Det kan være at det svaret var preget av en hard arbeidsdag, av et ensidig fokus på inntjening, av uenigheter knyttet til beregning av provisjon, av uforholdsmessig stort konfliktnivå og kyniske personkonflikter. Uansett, det ble JA, og det var bare å begynne å smi da det var nok av varmt jern å ta av og fastlenkede hymer som skulle løsnes. Målet var å profesjonalisere bransjen, skape en rett igjennom seriøs tilnærming til TM som samtidig ga energi for alle involverte; arbeidsgiveren, den ansatte, oppdragsgiveren og i tillegg kunden. KUNDEN! Kan det bli bedre?

FFY

Five foaming years – TM-sjefen viser seg å være en ypperlig bryggeansvarlig!

Det første året var preget av et frenetisk jag etter den ultimate topplinje, en gründertilværelse med varierte og spennende lønnsutbetalinger, litt usikkerhet, endel skråsikkerhet og ikke minst allsidighet og glede.

Vi var jo preget mer av tro enn av håp og kjærlighet, og i det andre driftsåret så vi at dette kunne gå veien. Vi rekrutterte både selger, flere selgere og en teamleder, og selv om det rent regnskapsmessig muligens var litt tidlig så kunne vi ikke la være. Vi ansetter fortsatt folk vi har lyst til å jobbe med – det skal dere vite alle dyktige ansatte i Consort – og det var også tilfelle den gang. Vi var innom alt fra salg av negativer fra et konkursbo via abonnementsalg og bredbåndsprodukter til lojalitetskort og bankrelaterte samtaler. Det å selge negativer var spesielt for en positivt innstilt gjeng – en erfaring rikere – noen kroner på bunnlinjen fattigere.

År tre og fire var preget av vekst i oppdragsmengde, bedret inntjening, åpning av kveldsskift og en meget bredere portefølje av kunder. Vår fastlønnsmodell på selgersiden ga ikke bare et ryddig forhold inhouse, det ga også et meget sterkt knippe oppdragsgivere som ønsket en seriøs partner som tenkte mer på å bygge merkevare enn på det som ble igjen til å betale egen husleie. Vi flyttet til sentrum og kom mye nærmere både kunder og arbeidskraft og har nå i det sjette driftsåret utvidet med nok en etasje som vi er i ferd med å fylle.

Consort history

Diverse nips og memorabilia fra de siste 5 år

Det å ha 70 ansatte inkludert en ledergruppe på 8 personer i dag, og fortsatt registrere at vi vokser er veldig tilfredsstillende på alle måter; det beste med det vi har skapt er arbeidsmiljøet – at vi har et miljø preget av positiv ledelse og positiv prestasjonskultur er det som gir aller mest tilbake. Våre ansatte bygger vennskap som vi ser varer lenge. Det gjelder på tvers av stillingsbeskrivelser og -nivå og det gjelder på tvers av tidligere bekjentskaper og helt nye venner.

gala

Vi går nå over fra barndommen til sen ungdomstid og etterhvert de voksnes rekker, noe som nok vil gi både pubertalt overmot, noen kviser som ikke ser bra ut, men du verden… tenk tilbake til din egen tenårstilværelse, det vil også gi vill glede, hysterisk latter, gode relasjoner og stødigere fotfeste. Det er få ting som er gir en så sterk tro og følelse som den man hadde i ungdomstiden og tidlig voksenliv, hvor man i kraft av forelskelser bega seg ut på dype vann og tindrende topper – og skapte sin egen vei og sitt eget liv – sammen med alle involverte.

Det er dét vi gjør i Consort, sammen med våre ansatte, våre oppdragsgivere og deres kunder: vi legger tilrette for langvarige forhold.

Vi skaper mer enn salg – vi skaper kunder!

Rune – daglig leder